Podle informací Blesk.cz bylo nezbytné přikročit k vyprošťování těžce zraněného spolujezdce autobusu. Další lidé se zranili lehce. Po všech nezbytných úkonech zasahujících zdravotníků vrtulník transportoval raněnou osobu do nemocnice.

„Vyprošťovali jsme jednu zraněnou osobu z autobusu, kterou jsme předali letecké záchranné službě. Příjezd jednotek byl ztížený, šlo o zúžený pruh na dálnici, dojezd jednotek se velice protahoval. Těžkou technikou jsme na místo dojížděli až po několika desítkách minut,“ uvedl přímo na místě nehody velitel zásahu kladenských hasičů Martin Vondra.

Video
Video se připravuje ...

Dálnici D5 ucpala rozsáhlá nehoda. Aktu.cz

Pražští záchranáři těžce zraněného spolujezdce autobusu (44) na místě intubovali a s mnohačetným poraněním transportovali do Motola. Dvě ženy (41 a 49) skončily po ošetření v Ústřední vojenské nemocnici.

Krátce po nehodě byla dálnice uzavřena jen ve směru na Prahu, v opačném směru byl uzavřený levý jízdní pruh, protože havarovaná vozidla poškodila středová svodidla. Kvůli zásahu záchranářů byl ale později uzavřen i směr na Plzeň.

Ve směru na Prahu odkláněli policisté auta z dálnice na 10. kilometru u obce Loděnice, zpět se mohli řidiči vracet na prvním kilometru u Třebonic. Uzavření dálnice D5 způsobilo dopravní kolaps i na pražském Zličíně. Autobusové linky vyjíždějící ze Zličína nabíraly až hodinová zpoždění.

V havarovaném autobuse ze zahraničí mělo cestovat přes 30 lidí, pro nezraněné účastníky nehody vyrazil náhradní vůz. Cestující se přemístí ke zdejšímu obchodnímu centru prostřednictvím autobusu hasičů, odtud následně budou pokračovat ve své jízdě. Kolem 20:00 hodin byl provoz na dálnici D5 obousměrně obnoven.

Fotogalerie
34 fotografií