Obžalobě čelili Alexej Ložečnikov, Vitalij Komarovskij, Petr Odinokov a Stefan Šemet. První dva 19. května 2014 podle spisu hlídkovali v okolí hodinářství Audemars Piguet, zatímco Šemet a dva další komplicové, které policie stíhá odděleně, vešli krátce před polednem dovnitř prodejny. Mimo tuto skupinu je stíhán také muž považovaný za hlavního organizátora.

Podle kriminalistů stihla trojice celou loupež v rozmezí sedmi minut. Muži nejprve předstírali zájem o koupi hodinek, které si od prodavače nechali předvést. Nečekaně ho napadli údery pěstmi do hlavy a kopy koleny do trupu. Poté, co jej srazili na zem, ho spoutali plastovými stahovacími pásky a nechali ho ležet v zadní části obchodu.

Při loupeži rozbili skleněné vitríny s vystaveným zbožím a sebrali šestery hodinky v celkové ceně 3,7 milionu korun. Prodavač vyvázl s otřesem mozku a s modřinami. Šemet lup podle obžaloby odnesl v batohu do nedaleké Salvátorské ulice, kde v autě čekal Odinokov, který podle spisu s hodinkami okamžitě odjel směrem na Německo.

Pykání za minulé činy

Ložečnikov s Odinokovem si ve valdické věznici odpykávali 10,5 roku a osm let za přepadení hodinářství Hublot z února 2016. Při této loupeži z obchodu zmizely hodinky za 13 milionů korun. Soud jim kvůli druhé loupeži původní tresty zpřísnil. Ložečnikov si má nově odpykat 13,5 roku ve vězení, Odinokov 11 let. V obou případech figuroval také Komarovskij.

V první kauze měl postavení spolupracujícího obviněného, proti ostatním dostal mnohem mírnější tříletý trest. V novém rozsudku mu soud trest o dva roky zpřísnil. Předtím se Komarovskij k činu rovněž přiznal a popsal role dalších obžalovaných. Ze zbývajících obžalovaných z Pařížské dostal Šemet 5,5 roku vězení. Soud všem mužům také vyměřil tresty vyhoštění ze země na dobu od pěti do deseti let.

Loupež v Široké ulici se odehrála podle stejného scénáře, jaký obžaloba popisuje v případu z Pařížské. Jen napadení prodavači tehdy byli dva, přičemž lupiči jednomu z prodavačů zlomili čelist. Policie už dříve uvedla, že za loupežemi stála skupina Vyborg, která je údajně řízena ze stejnojmenného města v petrohradské oblasti. Gang se specializuje na přepadání obchodů se šperky, tvoří ho hlavně lidé ze zemí bývalého Sovětského svazu.