„Dva členové Trojkoalice hlasovali proti programu zastupitelstva, což považujeme za zásadní a závažné porušení koaliční smlouvy," řekla Krnáčová. Smlouvu údajně porušili starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL/Trojkoalice), který hlasoval proti schválení programu, a Matěj Stropnický (SZ/Trojkoalice), který se zdržel hlasování.

Na dnešní schůzce zástupci ANO a ČSSD Trojkoalici řekli, proč se domnívají, že smlouvu porušili. „V souladu s naší koaliční smlouvou jsme vyvolali dohodovací řízení, které bude trvat 30 dnů, a domluvili jsme se, že na dalších krocích se domluvíme příští středu. Do té doby bychom rádi věděli, zda koalice ještě existuje ze strany Trojkoalice a pan předseda (zastupitelů Trojkoalice Petr Štěpánek) nám slíbil, že nám to sdělí příští středu," řekla Krnáčová.

Mediální mlha

Podle předsedy SZ a klubu Trojkoalice Štěpánka je předmětem sporu osud Libeňského mostu. „Já bych rád rozptýlil tu mediální mlhu. Je to především o Libeňském mostu. Já zdůrazňuji, že my trváme na tom, aby byl opraven. Žádáme, aby to bylo projednáno za přítomnosti veřejnosti," řekl. Podpisy členů Trojkoalice pod koaliční smlouvou podle Štěpánka platí, což prý dnes ANO a ČSSD sdělil. „Na příštím jednání především chceme řešit, jak to bude s Libeňským mostem," řekl.

Program dalšího jednání zastupitelstva bude vedení města teprve řešit. Podle Krnáčové bude záležet mimo jiné na průběhu dohodovacího řízení.

Spor vyvolalo čtvrteční hlasování o programu zastupitelstva, kdy se politici přeli, kam bude zařazen materiál o možné demolici mostu. Původně měl být projednáván odpoledne, nakonec ale zastupitelé odsouhlasili, aby byl prvním bodem jednání. To se nelíbilo Trojkoalici, a pro podobu programu nehlasovala, neboť by se podle jejích představitelů nemohla k tématu vyjádřit veřejnost.