Z dosud nezjištěných příčin došlo v neděli okolo 21. hodiny ke srážce chodkyně vozidlem v Novovysočanské ulici. Žena střet odnesla mnohými poraněními a lékaři ji na místě nehody museli desítky minut oživovat, a to i v průběhu převozu do nemocnice. Podle svědka žena po sobě zanechala tři děti. „Nejmladšího měla pětiletýho," uvedl v Krimi zpárvách na FTV Prima.

„Krátce po deváté hodině jsme přijali tísňovou výzvu kvůli sražení člověka služebním vozidlem Zdravotnické záchranné služby (ZZS),” sdělila mluvčí ZZS Jana Poštová. „Na místo vyrážela posádka i inspektor ZZS,” uvedla dále s tím, že se jednalo o nový vůz ředitele pražské záchranky Petra Koloucha.

Ten v něm v době nehody však neseděl, vozidlo bylo v tzv. pohotovostním režimu. „Jde o situaci, kdy je řidič i mimo službu připraven s plně vybaveným vozem vyrazit na výzvu zdravotnického operačního střediska za pohotovost konajícím lékařem, v případě nedělního večera ředitelem ZZS HMP,“ objasnila Poštová. Ve voze byl v době nehody pouze řidič.

Žena zraněním podlehla

„Ženu ve věku 42 let záchranáři napojili na monitor, zajistili dýchací cesty, dva žilní vstupy a za kontinuální resuscitace převezli s mnohočetnými poraněními do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na anesteziologicko resuscitační oddělení,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Žena svým vážným zraněním podlehla.

Případ nyní prověřují dopravní policisté s kriminalisty. „Nehoda je momentálně v šetření,” uvedl mluvčí Policie ČR Jan Daněk s tím, že dechová zkouška u řidiče vozidla byla negativní. Z interních šetření záchranářů zatím vyplývá, že auto jelo se zapnutým výstražným světelným a zvukovým zařízením.

„Vzhledem k tomu, že řidič nemířil k žádné události nahlášené zdravotnickým operačním střediskem, porušil vnitřní předpisy ZZS HMP, která po došetření všech okolností vyvodí patřičné pracovně-právní důsledky,“ dodala Poštová s tím, že ZZS tragické události lituje. Zároveň zaměstnanci vyjádřili pozůstalým hlubokou soustrast.

Záchranáři jsou připraveni policii poskytnout kamerová záznamy z vozidla a plně s nimi spolupracovat. Policie žádá svědky nehody, aby se přihlásili na linku 158. 

Fotogalerie
7 fotografií