To svět neviděl! Minimálně dvě osobní auta a jeden náklaďák zůstaly pohřbeny pod tunami materiálu, který se používá na zasypávání děr na silnici. Na pozemek, jenž zčásti patří magistrátu a zčásti soukromému majiteli, ho někdo nejspíš uskladnil, aniž by ho zajímalo, že v místě stojí hned několik aut. „Možná tam těch aut bude víc,“ myslí si Lukáš Svoboda, který část pozemku vlastní.

Situaci vyrazili v pátek odpoledne řešit pražští strážníci. „Situaci zadokumentovali a postoupili místně příslušnému správnímu orgánu,“ sdělil Blesk.cz jejich mluvčí Jan Čihák. Nestandardním incidentem se bude zabývat odbor životního prostředí.

Protože část recyklátu leží na pozemku hlavního města, dopustil se ten, kdo ho zasypal, záboru veřejného prostranství. Na radnici Prahy 9 o situaci vědí. „Jde o černou skládku stavebního materiálu, který někdo složil na pozemek magistrátu. Situaci řešíme a chceme znát toho, kdo to způsobil,“ řekl Blesku Tomáš Portlík, místostarosta Prahy 9.

Žádný z majitelů zasypaných aut se podle strážníků dosud nepřihlásil, je ale pravděpodobné, že mohla být poškozena. V tom případě mohou majitelé požadovat náhradu škody v občanskoprávním sporu. Blesk.cz mluvil s majitelem modré avie, kterému ale bizarní situace kupodivu nijak nevadí. „Už jsem zjistil, kdo to sem vysypal. Omluvili se mi a až prý budu chtít, tak mi to odhrabou a můžu zase odjet,“ řekl Roman Němeček.

Fotogalerie
18 fotografií