Ještě nedávno pražskou metropoli sužovala zima, chlad a mráz. Na počátku března se ještě bruslilo na ledových plochách rybníků, třeba na vokovickém Džbánu. A do poloviny, mnohde i do konce měsíce umožnilo chladné počasí fungování mnoha venkovním kluzištím po Praze, namátkou třeba tomu v Dejvicích nebo na střeše Galerie Harfa.

Letní počasí přeje venkovním radovánkám

Uplynul měsíc a zdá se, jako by počasí zcela zapomnělo na jaro, a obyvatelům nejen hlavního města nadělilo léto v plné parádě. „Dnes byl pravděpodobně nejteplejší den tohoto roku,“ uvedla k sobotě Michaela Valachová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na informačním webu. Počasí nalákalo do ulic mnoho lidí, a sváděly je k tomu i překrásně kvetoucí květiny a dřeviny, které jsou k vidění nejen v Dejvicích v areálu ČVUT, ale i mnohde jinde.

Venkovním volnočasovým aktivitám nahrává i skutečnost, že byla konečně po dvou týdnech oprav zprovozněna turisty i Pražáky nadmíru oblíbená lanová dráha na Petřín. Ještě do začátku týdne by podle ČHMÚ mohlo počasí vydržet. Jeho koncem by mohlo napsat nepatrné ochlazení. Není tedy nač váhat, a hurá do ulic, parků a přírody!
Fotogalerie
24 fotografií