Akce Můstek byla obecného charakteru. Policie se snažila došlápnout si na všechny hříšníky, které na Václavském náměstí objeví. „Účastni akce byli pořádkoví a dopravní policisté, policisté cizinecké policie a služby kriminální policie a vyšetřování. Parťáky jim byli i strážníci Městské policie hlavního města Prahy a úředníci živnostenského odboru Magistrátu hlavního města Prahy,“ prozradil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Drogy a reklama

Během tří dnů bylo zkontrolováno téměř 600 lidí a téměř stovka dopravních prostředků. „Při těchto kontrolách policisté a strážníci odhalili 167 přestupků. Ve 33 případech se jednalo o přestupky na úseku drog, v dalších 56 o delikty, kterými konkrétní osoby nerespektovaly parametry stanovené vyhláškami Magistrátu hlavního města Prahy, jako je například žebrání či nabízení reklamy a další,“ sdělil Hulan. Rozdáno bylo 147 pokut v celkové výši 76 tisíc korun.

Milion za měsíc

Policejní akce Můstek odstartovala teprve nedávno, a to 15. března. Od té doby se policii povedlo udělit pokuty ve výši 1 009 000 korun u 626 případůBěhem měsíce policisté a strážníci zkontrolovali 2701 osob a 555 vozidel. Při tom odhalili 15 trestných činů a 710 přestupků. 

Akce Můstek ale není ojedinělou svého druhu. Kontroly na Václavském a Staroměstském náměstí a přilehlém okolí probíhají denně. Někdy jsou obecného charakteru, jindy jsou zaměřeny na konkrétní přestupky.