Uzavírka „stihla“ Pražany nepřipravené kvůli chaotickým informacím Technické správy komunikací. Z jejich informací totiž nebylo jasné, kdy přesně mělo dojít k uzavření silnice ve směru od Štefánikova mostu do Holešovic. Tisíce řidičů taky byly nuceny použít během pondělí Letenský tunel místo obvyklé cesty. Kvůli tomu se zde tvořily dlouhé kolony.

To není ale vše. Na informačních cedulích v okolí stavby není jednoduché zjistit, jak dlouho bude oprava trvat. Jedna z nich uvádí datum 24. května, další konec července, webové stránky Technické správy komunikací zase 5. dubna. V chaosu se tak Pražané nemají šanci dozvědět, co je vlastně pravda.

Maraton není ohrožen

Vše ale nakonec TSK uvedla na pravou míru. „Uzavření jednoho pruhu pro vozidla by nicméně mělo opravdu skončit už 5. dubna, celá rekonstrukce pak na konci května,“ potvrdila pro Blesk.cz mluvčí Barbora Lišková. Magistrát si ale i přesto chce být jistý, proto na místo vyslal kontrolora z dopravního odboru. „Na místo byl vyslán pracovník dopravního odboru, který se chtěl ujistit, jestli oprava nábřeží Kapitána Jaroše opravdu skončí před plánovaným maratonem 7. dubna,“ řekl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Komplikované značení by tak mělo být pouze důsledkem etapovitosti staveb, ta byla totiž několikrát přerušena. Metropole se však dostává do dopravní pasti opakovaně kvůli mnohačetným rekonstrukcím, které navíc probíhají v podobných termínech. Problémy mají řidiči i v Zenklově ulici, Husitské nebo například v Českobrodské ulici.

Situaci na silnicích ale komplikuje i nedostupná veřejná doprava v některých místech. Kromě uzavírky Libeňského mostu nebo Malostranské ulice v prvních měsících tohoto roku byly uzavřeny jedny ze vstupů do čtyř stanic metra – Anděla, Budějovické, Muzea a Náměstí Republiky. O Velikonocích, tedy od 30. března do 2. dubna, navíc čeká kompletní výluka zastávky metra Dejvická, Kačerov, již zmíněnou Budějovickou, Pankrác a Pražského povstání.
Fotogalerie
10 fotografií