Nehoda se stala o silvestrovské noci na rohu Myslíkovy a Spálené ulice. Řidič chtěl svým mercedesem předjet tramvaj, při tom ale srazil cizinku, která přecházela po přechodu. Nadýchal přes dvě promile alkoholu. Skončil ve vazbě, ale hned 4. ledna složil milionovou kauci a byl propuštěn na svobodu.



Teď je vyšetřování u konce. „Na obviněného byla dne 16. března 2018 podána obžaloba. Pro přečin usmrcení z nedbalosti a přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ popsal státní zástupce pro Prahu 2 Tomáš Svoboda.

Podle mluvčí Probační a mediační služby Kristiny Labohé totiž nedorazil na schůzku s probačním úředníkem. Tím zřejmě porušil podmínky dohledu po propuštění z vazby. V návaznosti na podnět Probační a mediační služby bude vydán příkaz k zatčení. Po zadržení obviněného bude nařízeno vazební zasedání,“ popsala mluvčí obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová další postup.

Při novém vazebním zasedání chce soud zkoumat „důvodné podezření“, že muž porušil slib, který u soudu složil 4. ledna před propuštěním na svobodu. Cizinci hrozí, že kvůli obavám z jeho útěku opět skončí ve vazební cele a že přijde o milion korun, které složil na soudní depozitní účet.

Omlouvala ho manželka

Když začal začátkem ledna s Rusem soud, omlouvala ho tam se slzami v očích jeho manželka s dítětem. „Chci se moc omluvit rodičům té dívky, která zemřela. On to nechtěl udělat, nebyl by toho schopen, je to tragédie,“ řekla pro iDnes.cz. „Vím, proč pil, ale nechci o tom mluvit,“ dodala.

Fotogalerie
18 fotografií