K takové nehodě by ale rozhodně nemělo docházet. Případ se stal před týdnem a jen zázrakem vyvázli všichni bez zranění. Vyjádření Kočky však šokovalo. „Nic se neděje, to je zavětrovací tyčka, aby to nedrnčelo, ale jinak to neohrožuje tu atrakci, že by se měla zhroutit,“ řekl Václav Kočka. Podle něj je taková situace zcela normální a horská dráha je i nadále v provozu.

Vše natočili na video svědci události. „Projely asi dva vozíky s cizí osádkou, které jsou vidět na záběru na začátku a pak zazněl zvonivý, kovový zvuk. Viděl jsem, jak padá k zemi jedna ze vzpěr. Chtěl jsem o tom informovat obsluhu, která pomáhala otevírat ochranné hrazdy na vozíčkách při vystupování," popsal svědek pro server mladaboleslav.cz.

Strach o život

Další tyč poté začala padat přímo na kolemjdoucí. „Než jsem to stačil (informovat obsluhu, pozn. redakce), tak jsem zaslechl další zvonivý zvuk a spatřil nad sebou další kovovou vzpěru, které padala na mne. Začal jsem okamžitě utíkat co nejdále. Vzpěra nedopadla na zem mimo atrakci a částečně zůstala ležet přes dráhu atrakce, opřená o ochoz. Vozík s manželkou a dětmi se zarazil o spadlou vzpěru,“ doplnil muž.

Podle Kočky je to ale podobné, jako když se u auta povolí šroub. „To víte, že je dlouhá, a taky těžká. Proč by to nemělo vostat v provozu? To se stane, že vám povolí šroub u kola třeba že jo, u osobního auta,“ dodal na závěr.