Jídlo

Ceny by se od loňského roku měly udržet na podobných hodnotách. Trdelník tady koupíte například za 60 korun. Za trdelník s nutellou si připlatíte 10 korun navíc, což se příliš neliší od běžné nabídky v centru Prahy za tuto sladkost. „Ceny se nám vůbec nezdají přepálené. Je to klasika,“ hodnotila ceny za jídlo Pražanka Pavla.

Co se hlavních chodů týče, objevíte tady klobásy v bagetě za 80 korun, kuřecí špíz v bagetě za 120 korun, grilovaný sýr za 70 korun, čtvrtku grilovaného kuřete za 90 korun a dokonce tady koupíte i špagety za 130 korun. Jídlo si poté můžete vychutnat u dřevěných barových stolků. Těch tady letos přibylo. Nemusíte se tak bát mačkání v houfu u jednoho malého stolku.

Nápoje

Za teplé nápoje zaplatíte v průměru 60 korun za 200 mililitrů. Za tuhle cenu na trzích koupíte jak alkoholické nápoje, jako je svařené víno, medovina a horký cider, tak i nealkoholické nápoje pro děti - například horký jablečný mošt. Konkrétní ceny objevíte po rozkliknutí galerie.

Video
Video se připravuje ...

Velikonoce na Staromáku Eva Fornálová

Velikonoční dekorace

Velikonoce tady máme za pár dní. A tak pokud chcete 1. dubna otvírat koledníkům vyzdobené dveře, velikonoční dekoraci objevíte hned u několika stánků. Za ručně malované dřevěné kraslice zaplatíte od 20 do 70 korun. Koupíte tady i malou pomlázku za 50 korun, věnce na dveře za 300 korun i prostírání s jarními motivy za 200 korun.  

Něco pro turisty

Stánků, které míří zejména na turisty, tady objevíte mnoho. V některých nakoupíte dřevěné hračky až za 250 korun, magnetky s Orlojem, vlněné beranice s nápisem Praha a v dalších hrníčky s nápisem za 190 korun. Největším lákadlem pro turisty je upomínka ze Staroměstského náměstí v podobě karikatury. Během 10 minut vám tamější umělec vytvoří obrázek za 400 až 600 korun.

Co a za kolik tady koupíte objevíte v galerii:

Fotogalerie
75 fotografií