Podobně jako vánoční, tak i velikonoční trhy jsou tradicí dvou hlavních pražských náměstí, které si leckterý pražský obyvatel nebo turista neodepře. Zatímco na Staroměstském náměstí jsou práce v plném proudu, na Václavském náměstí to „u koně“ už Velikonoci žije ostošest.

Největší velikonoční trhy se otevřou v sobotu

V pátek v průběhu celého dne finišovaly práce na velikonočních trzích na Staroměstském i Václavském náměstí. Trhy krom obvyklé velikonoční výzdoby nabídnou pestrou škálu sortimentu. Od trdelníků, perníčků a kraslic až třeba po šperky nebo ozdoby či jiné zajímavé propriety.

Video
Video se připravuje ...

Velikonoční trhy na Staroměstském náměstí se v sobotu otevřou veřejnosti. david zima

Na Staroměstském náměstí také, podobně jako během Vánoc, vyroste pódium – a stejně tak i vyhlídkový most, který mohli Pražané spatřit i o loňských Vánocích. Tentokrát však ve velikonočním provedení.

Velikonoce pod světlem

S dekoratéry jsme připravili zcela nové a originální dekorace,“ uvedl Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která trhy na Staroměstském náměstí organizuje. „Hosty trhů čekají praktické novinky, jako jsou dřevěné bistrostolky s večerním osvětlením, aby si mohli lépe vychutnat občerstvení. Významného rozšíření se dočkal také kulturní program. Celé trhy budou navíc večer plošně nasvícené.“

Otevřeno denně, od rána do večera

Velikonoční  trhy v centru se v sobotu otevřou v 10 hodin. Otevřeny budou každý den až do 22 hodin. Vybrané stánky s občerstvením dokonce zůstanou ke službám zájemcům otevřeny až do půlnoci. Po čas konání trhů dojde i na zajímavé doprovodné programy, jako třeba folklórní tance nebo ukázku lidových nástrojů. Trhy na „Staromáku“, „Václaváku“ a na náměstí Republiky skončí 8. dubna.

Prostor náměstí je obestavěn zábranami

Z důvodu konání velikonočních trhů se na Václavské náměstí i na náměstí republiky dostaly protiteroristické bariéry. Zatímco na Staroměstském náměstí jsou již dlouhodobě, pro „Václavák“ jde o novinku. Důvodem je zvýšená bezpečnost při konání trhů. Řidičům však zábrany moc velkou radost neudělaly, protože jim ztěžují už tak problematickou dopravu v centru města.

Vše o Velikonocích čtěte na Blesk.cz zde >>>

Fotogalerie
73 fotografií