Taxikáři chtějí zastavit provoz Uberu a Taxify do chvíle, než se vyřeší dodržování všech zákonných požadavků. Sdružení českých taxikářů tím reaguje na jednání Uberu s vládou. Členský výbor sdružení se hodlá sejít v neděli, zvažuje další protesty.

Sdružení českých taxikářů upozornilo, že vedle Uberu je třeba jednat také s firmou Taxify. Vadí jim, že řidiči těchto dvou firem budou dále jezdit bez licence, než udělají taxikářské zkoušky. „Smluvní přeprava, kterou hodláte uplatnit, už pět let není v zákoně zakotvena, tedy neexistuje. A dále, zkoušky z místopisu se může účastnit pouze občan České republiky,“ vyjádřili se taxikáři k výsledkům schůzky mezi Babišem a Uberem. Podle taxikářů přitom pro alternativní přepravce jezdí řada cizinců.

„Firma Uber ani po několikátém dotazu nesdělila na jednání, kolik má řidičů, čímž v podstatě potvrdila, že nemá férové úmysly a zájem podílet se konstruktivně na dalším zlegalizování své činnosti,“ dodalo ve své reakci na nejnovější vývoj událostí sdružení taxikářů.

Fotogalerie
12 fotografií