Dlouho si Pražané stěžovali, že se jim vyhnula ta „pravá zima“. Pravda, sněhu bylo pomálu, a když už, tak dlouho nevydržel. Poslední únorový týden ale přepadly metropoli takové mrazíky, s jakými už v podstatě nikdo nepočítal. V Praze 6 například zamrzla vodní nádrž Džbán, která se stala vítaným vyžitím sportovně naladěným nadšencům.

Video
Video se připravuje ...

Hokej pod širým nebem? Proč by ne? David Zima

Každoroční vyžití

„Bruslaři sem chodí už čtvrtý den, ale oproti dřívějším létům je jich letos nějak málo,“ svěřila se Blesk.cz jedna z veleslavínských rezidentek. „On Džbán zamrzá každý rok a každý rok se na něj chodí bruslit, jen letos je to takové divné. Trvalo to déle, než zamrzl.“

Bruslení na rybníce si mohou užívat malí i velcí. Vrstva ledu se tu zdá být pevná a silná a ještě nějaký ten čas vydrží. „Teploty pod nulou budou v Praze přetrvávat do pátku 2. března,“ sdělil tiskový mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák. Samozřejmě ovšem platí, že je i tak na místě obezřetnost a opatrnost.

Zážitek na ledě

„Na ledě se nebojíme, vypadá pevně,“ uvedla Viktorie Reklová (26), studentka Lékařské fakulty, která si se svými kamarády Davidem Honzátkem (26) a Adamem Kršňákem (25) vyrazila na led užít možná jednu z posledních letošních příležitostí k bruslení. „Jsme tu poprvé a těšíme se na zážitek,“ dodal David.

Video
Video se připravuje ...

Na vodní nádrži Džbán si lidé užívají ledu. David Zima

„Výhodou je, že oproti jiným místům Prahy si tady člověk zabruslí zadarmo, a navíc má relativně blízko i půjčovnu bruslí,“ uvedl s odkazem na nedaleký zimní stadion Hvězda Adam Kršňák. Kdo si tak chce pod širým nebem zahrát hokej, zkoušet balancování na jedné brusli nebo si prostě jen tak „zadovádět“, má příležitost do konce týdne. V pátek v noci by se totiž teploty měly začít opět šplhat nad nulu.
Fotogalerie
13 fotografií