Za Léčebné a rehabilitační středisko Chvaly v Horních Počernicích odpověděla redaktorovi náměstkyně ředitele Dagmar Fialová. „V současné době řešíme projekt, který by zvýšil kapacitu nemocničních lůžek z 50 na 200,“ sdělila. „Rovněž bychom rádi zvýšili počet hospicových lůžek i lůžek pro následnou péči. V plánu je přístavba nové budovy, která by obestavěla tu stávající. V současné době čekáme na stavební rozhodnutí.“

Ve Střešovicích rekonstruují pavilon pro veterány

Kromě rozšíření vydávání e-receptů do více oddělení hovořil náměstek ředitele pro ekonomické řízení Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích Radim Šenk zejména o rekonstrukci pavilonu pro veterány. „V porovnání s ním jsou jiné projekty spíše podružné,“ uvedl.

„V letošním a nadcházejícím roce hodláme rekonstruovat pavilon pro válečné veterány. Jestli vše půjde podle plánu, měla by být rekonstrukce hotova na podzim roku 2019,“ řekl náměstek k projektu, který by měl vycházet odhadem na 180 milionů korun.

Obecná problematika

Většina nemocnic nebo jiných zdravotnických zařízení se v nejbližší době bude muset vypořádat s novými nařízeními a moderními trendy. Jsou jimi elektronizace sektoru zdravotnictví, dále pak GDPR nebo falšování léčiv, která se pak dostávají do lékáren.

„Naše zařízení se bude přizpůsobovat moderním trendům, jako jsou e-recepty nebo GDPR, které v České republice začne platit od května,“ řekl Rostislav Hampel, obchodní ředitel Kardiologie na Bulovce, která funguje od roku 1993. „Určitě se také chceme vyvarovat vydávání padělků léčiv, to je pro nás aktuálně prioritní.“ V Ústavu pro péči o matku a dítě (UPMD) hodlají pro změnu investovat do moderních zařízení. „Chtěli bychom nadále obnovovat vysokou kvalitu péče, kterou maminkám i dětem můžeme poskytnout,“ sdělil náměstek pro ekonomiku UPMD Ivo Zachoval. „Hodláme proto investovat do zdravotnických prostředků. Chceme modernizovat přístroje, v čemž by nám měli pomoci i finanční prostředky z fondů Evropské Unie,“ dodal.

Setkání ředitelů nemocnic

Ve čtvrtek 22. února se v Aquapalace hotelu Prague konal již devátý ročník Celostátního setkání ředitelů nemocnic a zástupců ze zdravotnických zařízeníkteré zorganizovala společnost Magnus Regio. Debatovalo se o aktuálních tématech, kterou jsou v oblasti zdravotnictví nyní na pořadu dne.

Fotogalerie
14 fotografií