Tohle ho přijde hodně draho! Bezohledný řidič ve čtvrtek kolem tři čtvrtě na sedm uháněl po Roztylském náměstí v pražských Záběhlicích, u přechodu ale nezastavil. Naneštěstí v místě silnici právě přecházela maminka se svým pětiletým synkem.

Řidič do nich vrazil, jenže místo toho, aby jim poskytl okamžitou první pomoc, vzal zbaběle nohy na ramena. Na místo vyrazili pražští záchranáři. „Do péče převzali pětiletého chlapce, kterého převezli na preventivní vyšetření do Thomayerovy nemocnice,“ sdělila Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Řidič je podezřelý ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem motorového vozidla. V případě odsouzení může jít za mříže až na pět let. „Žádáme svědky, kteří tuto nehodu viděli, aby telefonicky kontaktovali bezplatnou tísňovou linku 158 nebo osobně podali svědectví na adrese Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy, služba kriminální policie a vyšetřování, odbor vyšetřování dopravních nehod, Praha 8 – Kobylisy, Horňátecká 481/5,“ vzkázal policejní mluvčí Jan Rybanský.