72letá řidička se ve čtvrtek dopoledne řítila od Patočkovy ulice po Bělohorské. S pravidly silničního provozu si ale hlavu moc nelámala: podle svědků se chovala neukázněně a byla agresivní. „Při vyjíždění z řady podélně stojících vozidel narazila svou pravou přední částí do zadní části zaparkovaného vozidla,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. 

Tím to ale zdaleka neskončilo. „Po tomto nárazu řidička uvedla vozidlo do smyku, přejela tramvajové těleso, kde narazila do kovového zábradlí umístěného v protisměrné části ulice a tím jej poškodila,“ popsal Daněk, jak řidička svou „velejízdu“ zakončila.

Když k nehodě dorazili strážníci, byli už na místě dispečeři dopravního podniku i majitelka vozidla, do něhož předtím seniorka nabourala. „Starší žena, která nezvládla řízení, údajně svoje poškozené vozidlo zaparkovala a odešla do ordinace praktického lékaře. Tam ji také strážníci dostihli a ztotožnili,“ sdělil mluvčí strážníků Jan Čihák.

Okolnosti dopravní nehody pak musela řešit policie. „Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Dopravní nehoda byla bez zranění a byla vyřešena na místě uložením pokuty,“ řekl policejní mluvčí. Řidička si podle strážníků na nehodu vůbec nepamatovala. „Záchranářská posádka ženu vyšetřila, zajistila a převezla na preventivní vyšetření po dopravní nehodě do nemocnice,“ sdělila Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová.