V sobotu kolem osmé večer se v centru Prahy odehrálo obrovské drama. Muž přelezl kamenné zábradlí Čechova mostu a chystal se spáchat sebevraždu. Na místo dorazily všechny složky záchranného systému i vyjednavač, aby ho od nešťastného činu odradil. 

„Mladík odmítal vylézt zpoza zábradlí zpět. Jako důvod svého jednání uváděl nešťastnou lásku, respektive to, že mu prý jeho dívka dala košem,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté s vyjednavačem mu jeho čin rozmlouvali desítky minut. Chvíli to dokonce vypadalo, že si mladík dá říct, pak si to ale zase rozmyslel. Pod mostem byli pro jistotu připravení hasiči. „Nasadili pod mostem na vodu člun, připravena byla i doskoková plachta,“ popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Podívejte se, jak vyjednávání probíhalo:

Video
Video se připravuje ...

Policisté s mužem vyjednávali hodinu a půl. Policie České republiky

Před devátou hodinou začal být muž apatický, bylo proto nutné urychleně jednat. „Ve chvíli, kdy se vyjednavač domníval, že nastala ta správní chvíle, dal pokyn policistům pohotovostní motorizované jednotky. Hned čtyři péjáci mladíka v tu chvíli zachytili a vytáhli ho zpoza zábradlí zpět na chodník,“ popsal dramatický konec dlouhého vyjednávání Hulan. Muže si převzali pražští záchranáři a odvezli ho do Bohnic k psychiatrickému vyšetření.

Takhle proběhla dramatická záchrana muže:

Video
Video se připravuje ...

Policisté s mužem vyjednávali hodinu a půl, pak ho stáhli do bezpečí. Aktu.cz