„Z Rohanského ostrova nevyháníme cyklisty, jen ji otevřeme i pro ostatní. Na dalších místech v Praze je vidět, že to jde,“ řekl starosta osmé městské části Roman Petrus (ČSSD). Na ostrově je stezka z přírodních materiálů a například právě zmínění bruslaři se na ní neprojedou.

Trasa stezky na Rohanském ostrově se nebude měnit a zůstane na stejném místě. Cyklostezka totiž vede po protipovodňovém valu, proto nelze měnit její trasu. Pouze v místech, kde to bude možné, bude podle starosty rozšířena. Úpravy na ostrově vyjdou podle odhadu na 12 milionů.

Další novinky

Úpravy plánuje městská část také v úseku trasy A2 podél Vltavy mezi Libeňským zámkem a mostem Barikádníků. Upraven by měl být povrch stezky nebo nově vyřešen úsek, kde cyklisté musí jezdit po chodníku podél Povltavské ulice. Tady by se náklady měly vyšplhat na 22 milionů korun, kdy stavbu prodraží přeložky inženýrských sítí. 

Nově budou moci cyklisté bezpečně objet sídliště na Ládví, kde nyní musí od stanice metra projíždět mezi obchody a skrz sídliště. Nově bude vyznačena trasa ze Střelničné do Ďáblické a dále do Žernosecké.