Řidič autobusu jel v úterý krátce před polednem vyzvednout turisty na Letiště Václava Havla, s největší pravděpodobností se ale na cestu posilnil nelegální návykovou látkou. Podle svědectví, které se podařilo Blesk.cz získat, měl tento šofér ulicemi Prahy ještě na území obce cestovat rychlostí vyšší než 90 kilometrů v hodině.

Při průjezdu metropolí se navíc měl tento muž nepohodnout s řidičem taxi. Když padla na křižovatce červená, vystoupil šofér autobusu z vozu a začal do taxikářova auta kopat. Taxikář z místa odjel, incident však nahlásil policii.

Kriminalistům se podařilo autobus zastavit ve chvíli, kdy se řidič vracel do hlavního města. Vozidlo už v té době bylo plné ruských turistů z letiště. „Řidič byl podroben zkouškám na přítomnost alkoholu a návykových látek. Přítomnost alkoholu se neprokázala, ale zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla pozitivní,“ potvrdil mluvčí policie Tomáš Hulan. Případ se v současnosti dál vyšetřuje.

Podívejte se na část jízdy zmiňovaného autobusu po Praze. Na záběrech je evidentní vysoká rychlost i nebezpečné přibližování se k vozidlům před autobusem:

Fotogalerie
7 fotografií