Nehoda se stala krátce po půl šesté v Platnéřské ulici, kdy zřejmě bývalý primátor narazil do modrého BMW před restaurací a pak z místa odešel. Srážku potvrzují i policisté. „V Platnéřské ulici došlo k nehodě dvou osobních vozidel, řidič černého audi následně z místa nehody odešel, později se vrátil a vše bylo vyřešeno na místě, zkouška na alkohol byla negativní,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Čekali tam na mě s houkačkou, informovali mě, že mám odřené auto a na něm modrou barvu. Tak jsem to vše uznal a sepsali jsme to, já dýchnul, měl nulu a bylo hotovo,“ potvrdil pro Blesk.cz Bohuslav Svoboda.

Podle svědeckých výpovědí číšníků, kteří nehodu viděli, avšak nechtěli prozradit své jméno, šlo skutečně o osobu exprimátora. Ten se vrátil asi po hodině a půl k místu havárie, přičemž vypověděl, že si ničeho nevšiml. Vše následně s majitelkou poškozeného vozu vyřešili na místě. 

Bohuslav Svoboda je český lékař v oboru gynekologie a porodnictví a politik Občanské demokratické strany, který v letech 2010 až 2013 zastával post primátora hlavního města Prahy. Nejprve v koalici ODS s ČSSD a později s TOP 09.

Fotogalerie
12 fotografií