Milan Markovič se včera kolem 18:00 chystal na procházku se svou manželkou, když vtom v budově hotelu v Náplavní ulici uslyšeli policejní sirény. Tou dobou ještě vůbec netušili, že se něco děje, až někdo začal křičet, že hoří.

„Hned jsme pochopitelně chtěli utéct z pokoje, ale chodba byla plná kouře, tak jsme se zase vrátili do pokoje a řekli si, že tam počkáme, až přijdou hasiči. Zvláštní bylo, že jsme neslyšeli žádný alarm. A když mi došlo, že ten kouř je z klimatizace, pořád fungovala elektřina. Kdyby ji někdo vypnul, tak by možná toho kouře bylo míň. Báli jsme se výbuchu,“ řekl Radiožurnálu turista z ciziny.

Podle muže z Černé Hory byl následovný zásah hasičů profesionální a bezproblémový, zasahující jednotky dle jeho názoru odvedly profesionální práci. „Snad během deseti minut se jim podařilo všechny lidi z hotelu evakuovat. Někteří čekali u oken, jiní byli na chodbě, byli tam mrtví, některé další odvezli do nemocnice. Nevím, kolik jich bylo, ale je nám z toho smutno, je nám jich moc líto, viděl jsem věci, na které do smrti nezapomenu,“ dodal ve vyjádření hotelový host.

Video
Video se připravuje ...

Požár hotelu v centru Prahy: Dva mrtví na místě, dva v nemocnici Aktu.cz

Fotogalerie
41 fotografií