„Obousměrně jsou vyloučené tramvajové úseky Palmovka - Bulovka a Dělnická - Palmovka," uvedl dopravní podnik. Z toho důvodu na obou stranách řeky budou tramvajové linky zkráceny do zastávek Dělnická, respektive Palmovka. To se týká linek 1, 3 a 6, které budou poté pokračovat s jinými čísly. Tramvaj 24 bude na Palmovce končit.

Zruší linku 10

Linka číslo 10 bude úplně zrušena a nahrazena posílením linky 16 v trase Lehovec - Sídliště Řepy. Tramvaj číslo 14 bude ve směru od Spořilova ze zastávky Dělnická odkloněna přes Nádraží Holešovice do Výstaviště Holešovice, kde bude končit. Linka 17 bude namísto na Výstavišti Holešovice končit v Kobylisích a linka 25 bude v úseku Vltavská - Palmovka odkloněna přes zastávky Těšnov, Florenc a Invalidovna. Noční linka 94 bude odkloněna na Vltavskou a 95 skončí na Palmovce.

DPP zavede dvě nové tramvajové linky, a to 30 v trase Bulovka - Okrouhlická - Kobylisy - Ládví - Sídliště Ďáblice a 31 v trase Spojovací - Ohrada - Krejcárek - Palmovka.

Místo tramvají autobusy

Náhradní autobusová doprava pojede pod číslem X10 v trase z Palmovky na Bulovku a v noci X95 mezi Palmovkou a Vozovnou Kobylisy. Nová linka X156 povede okruhem ze zastávky Nádraží Holešovice přes Maniny a Dělnickou zpátky k zastávce metra. Podnik také v pracovní dny posílí linku 201 v trase Nádraží Holešovice - Bulovka vloženými spoji s označením X201. Nově se zřídí zastávka Vltavská na předmostí Hlávkova mostu a Palmovka v Sokolovské.

Libeňský most je ode dneška do odvolání otevřený jen pro chodce a cyklisty. Oprava části, která je v havarijním stavu, potrvá nejméně tři týdny. Město zároveň rekonstruuje Zenklovu ulici, což do začátku června znamená uzavření tramvajové trati na pravém břehu Vltavy mezi Palmovkou a Bulovkou. Magistrát za náhlé uzavření mostu sklízí kritiku. Překonání mostu nabídne svým uživatelům i společnost Rekola, která po konzultaci s TSK, Ropidem a městskými částmi spustí na mostě náhradní cyklodopravu.

Fotogalerie
52 fotografií