Nepříjemná cesta se hodila spíše pro gumáky než klasické boty. Toho si všimli i na radnici. „Stížnostmi občanů se zabýváme. Okolí přívozu je stále rozbahněné a je tam také voda. V podstatě je to takový tankodrom. O této situaci víme a snažíme se ji řešit,“ vysvětlil pro Blesk.cz zástupce starosty Prahy 5 Martin Slabý (ANO).

V posledním týdnu došlo k zasypání cesty drtí, která cestu částečně usnadnila, ale stále jsou zde místa, která jsou pro chodce nepříjemná. Například, když jdete od smíchovské náplavky. „Řešení situace je pro nás složitější, protože ty pozemky nejsou Prahy 5, ale zasahují do toho vlastnická práva soukromých subjektů, dopravního podniku a částečně Technické správy komunikací,“ řekl dále Slabý.

Jednání o změně

Jelikož není jisté, jak dlouho bude přívoz na Prahu 5 v provozu, bude potřeba dlouhodobější řešení. „V nejbližší době připravujeme jednání s dotčenými subjekty, abychom tento nevyhovující stav odstranili,“ dodal Slabý. Přístaviště přívozu na smíchovské straně bylo přemístěno ze smíchovské náplavky proti proudu mostu po pádu trojské lávky začátkem prosince minulého roku.

Důvodem bylo nebezpečí chození po Železničním mostě, který je v havarijním stavu, stejně jako další mosty po Praze. V pátek 19. ledna byl například uzavřen Libeňský most, jelikož jedna část konstrukce je v kritickém stavu a na doporučení Kloknerova ústavu byla vyloučena automobilová a tramvajová doprava. Chodci a cyklisté sem mohou i nadále. 

Fotogalerie
18 fotografií