Po některých stromech, které se nacházely u plotu veřejného koupaliště na Ládví, zůstaly ze země trčet jen nevzhledné pahýly. Původně to byly jalovce, místní obyvatelé si na sociálních sítích pochvalovali, že v minulosti jim během horkých letních dnů poskytovaly stín.

„Jalovce už byly přestárlé, od země vyholené a kromě bariéry neplnily svou funkci. Navíc vrůstaly do sakur,“ uvedla tisková mluvčí Prahy 8 Marcela Voženílková jako důvod skutečnost, že bylo nezbytné zajistit bezproblémové prostředí pro urostlejší stromy, které se u koupaliště nacházejí dál.

Pahýly na místě nezůstanou. Už po víkendu radnice slibuje, že se zbytky jalovců odstraní, na jaře tu proběhne výsadba živého plotu a další sadovnické úpravy. Z důvodu zamezení vrůstání do sakur se zároveň plánuje omlazení sousedních keřů.

„Úpravy proběhly se souhlasem pronajímatele koupaliště i s vedoucím odboru životního prostředí. Celý prostor se nově restartuje a bude vypadat mnohem lépe než doteď,“ dodala k tématu Marcela Voženílková. Jak rychle se však budou návštěvníci plovárny moci opětovně těšit na ztracené stínové útočiště během tropických teplot, není v současnosti jasné.

Podívejte se na předmětnou lokalitu po zásahu:

Fotogalerie
14 fotografií