Opatření se podle slov radního pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD) dotkne denně až sta tisíc lidí. Ti musí využít náhradní tramvajovou nebo autobusovou dopravu nebo objízdné trasy pro automobily.

„V okolí Libeňského mostu proběhnou operativní změny od pátečního dne. Linky 1 a 25 pojedou odklonem přes Karlín. Linky 6 a 14 si zachovají spojení v oblasti dolních Holešovic s tím, že na ně budou navazovat další objízdné trasy na Špejchar a linka 14 bude ukončena na Výstavišti,“ uvedl pro Blesk.cz Jiří Vodrážka, vedoucí odboru organizace provozu pražského dopravního podniku.

Libeňský most v noci uzavřou, podívejte se, kudy povede MHD.
Autor: Hlavní město Praha
Během víkendu také dojde k posílení autobusových linek. „Očekáváme posílení i autobusových linek od sobotního dne, kdy bude doprava upravena pro efektivnější využití MHD,“ dodal Vodrážka.

A co řidiči automobilů?

Na pořádné kolony a zdržení se musí připravit také řidiči. „Automobilová doprava bude vedena objízdnými trasami po mostě Barikádníků, dále pak Povltavskou ulicí. Řidiči také budou moci projet na Prahu 8 Rohanským nábřežím a poté dále přes Hlávkův most,“ řekla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Autor: 

Po cestě najdou lidé také velké množství informačních tabulí. „Počítáme s tím, že budeme umisťovat důležité informace na světelné informační tabule. Po hlavních tazích budou také vyznačeny objízdné trasy obvyklým způsobem pomocí svislého značení,“ dodala na závěr Lišková.

Od páteční jedné hodiny ranní se do odvolání přes Libeňský most nedostanou tramvaje ani řidiči automobilů. Projdou přes něj pouze chodci a projedou cyklisté. Důvodem je jeho havarijní stav. Otevřen bude nejdříve za tři týdny, s tím ale zástupci města spíše nepočítají.

Fotogalerie
27 fotografií