Jako každoročně i letos otužilci přivítali rok 2018. Do řeky vystoupili z lodiček u pátého pilíře historického přemostění. V místě, kde mělo být ve 14. století do řeky svrženo umučené tělo Jana Nepomuckého.

Otužilce po naskákání do vody čekalo 200 metrů ke břehu. Skákajících čtyřicet lidí ze dvou loděk vzbudilo i rozruch na Karlově mostě, kdy si je turisté natáčeli a fotili. „Počasí bylo příjemné. Jen byl silný proud, což nebylo nepříjemné,“ prozradil nejstarší plavec Milan Řípa (70), který stejně tak jako ostatní dorazil vlastními silami až na souš.  
Video
Video se připravuje ...

Otužilci naskákali do Vltavy. Přivítali tak nový rok Eva Fornálová

Nejmladšími účastníky pak byli bratři Chytilovi. Osmiletý Martin a jeho devítiletý brácha Jakub se Tříkrálové plavby zúčastnili teprve poprvé. „Bylo to super,“ říkali na konci s úsměvem u horkého čaje, ačkoli při plavání bylo vidět, že se přece jen musí přemoct, aby studenou vodu zdolali.

Zahřívání

Všichni účastníci pak naběhli do tamějšího Muzea Karlova mostu, kde se rychle osušili, převlékli a šli se zahřát u teplého nápoje.  Někteří otužilci klepali kosu a zahřívali se pod ručníky a při skákání a dřepování i půlhodinu poté.

Pokud byste měli chuť jednou takto přivítat rok, je důležité nebýt zbrklý a začít s předstihem trénovat. „Ideální je začínat tak, že strávíte ve vodě takovou dobu, jaká je teplota vody. A takto pozvolna stupně snižovat,“ svěřil pyšný táta dvou statečných synů, kteří plavou s ním.

Fotogalerie
53 fotografií