Prahu zařadila na první místo jako nejkrásnější vánoční destinaci s trhy na světě evropská i americká média. „V prosinci se hlavní město České republiky stává zimní krajinou divů, kterou musíte vidět, abyste tomu uvěřili,“ uvedl například US NEWS & World Report a nejlepší byl i podle deníku The Telegraph.

Trhy na Staroměstském náměstí nabídly každý den doprovodný kulturní program, v rámci něhož vystoupilo na pódiu 600 až 700 účinkujících s českým i zahraničním folklorem, historickou hudbou, dechovou hudbou, klasikou i kabaretem. Na Tři krále bude program zakončen dvěma novoročními koncerty. První začne v 16:00 hodin, druhý pak v 18:15. Mezi nimi se děti mohou těšit na Večerníček.

Usazení stromu na Staroměstském náměstí:

Strom poputuje do zoo

Vánoční strom pak bude na Staroměstském náměstí do úterý 9. ledna, pak už zamíří do zoo. Zubři, losi, sloni a gorily v trojské zoologické zahradě si už na konci roku pochutnali na neprodaných vánočních jedlích a smrčcích, které dostala pražská zoo. Nyní čeká zvířata další nadílka. Dostanou větve a jehličí z 22 metrů vysokého smrku.

„Všech ocenění si velmi vážíme a jsou pro nás zároveň i velkým závazkem. Už teď přemýšlíme, čím potěšíme Pražany i všechny návštěvníky trhů ze všech koutů světa příští Vánoce,“ popsal na závěr pro Blesk.cz Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která je organizátorem trhů na Staroměstském a Václavském náměstí. Jediným zklamáním tak bylo počasí. Letošní trhy tak byly výhradně bez sněhu, který vánoční atmosféru nedotvořil tak, jak organizátoři očekávali.

Podívejte se na poslední program trhů v sobotu 6. ledna:

16.00–17.30: Novoroční koncert – účinkují studenti Mezinárodní konzervatoře Praha
17.30–17.45: Večerníček s Českou televizí
18.15–19.00: Pilot – novoroční koncert

Fotogalerie
24 fotografií