„Do České republiky dorazila studená fronta, kterou doprovázel silný vítr. Nejvíce foukalo na Ústecku, Plzeňsku, ve středních Čechách a v Praze, kde kolem 15. hodiny dosahoval rychlosti až 75 kilometrů za hodinu,“ uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. 

Kusy protihlukové stěny

Největší škodu odpolední „vichr“ způsobil v Praze 9 na Českobrodské, kde poškodil protihlukovou stěnu. Ta podle informací Aktu.cz už byla tak shnilá, že nemohla silnému větru odolat. Kusy z ní se rozletěly na silnici a zasáhly auto, ve kterém jela žena s malým dítětem. 

„Najednou začal foukat strašně šílený vítr a slyšela jsem, že všechno padá. Myslela jsem si nejprve, že to jsou stromy, ale pak kusy protihlukové stěny začaly padat na auto,“ uvedla žena, která po Českobrodské jela a vezla s sebou malé dítě. Jsem v šoku, ale nic se naštěstí nikomu nestalo,“ dodala. Místo zajistili hasiči a předali Technické správě komunikací.

Podívejte se, jak to na Českobrodské vypadalo:

Video
Video se připravuje ...

Vítr v Praze: Kusy protihlukové stěny na Českobrodské zasáhly jedoucí auto Aktu.cz

Plachta nevydržela! 

V Karlíně se pak vítr opřel do Negrelliho viaduktu. Ten právě od loňského července prochází miliardovou opravou. Sundal z něj plachtu, kterou dělníci zatížili dřevěnými prkny.

„V rámci rekonstrukce Negrelliho viaduktu odtěžujeme, respektive odkrýváme, některé z mostních kleneb. Aby do odkryté klenby nepršelo či nesněžilo, přikrýváme ji plachtou. Silné poryvy větru plachtu nad klenbou strhly. V současnosti již pracujeme na nápravě a opětovném zakrytí klenby. K žádným škodám nedošlo,“ uvedl za společnost Hochtief, která opravy provádí, tiskový mluvčí Michal Talián. 

Jak si vítr pohrál s plachtou, natočil Marek Dobrý: 

Video
Video se připravuje ...

Vítr v Praze: Takhle si pohrál s plachtou na Negrelliho viaduktu! Marek Dobrý

„Dnes v 15:05 jsme si všimli, že chvilková vichřice strhla krycí plachtu na Negrelliho viaduktu, který je právě v rekonstrukci. Dva muži se snažili plachtu zachránit, byla to ale marná snaha. Naštěstí se jim nic nestalo,“ uvedl autor videa.

Slepený semafor

Dalším místem, kde hasiči zasahovali, byla křižovatka ve Vysočanech. „Jednotka hasičů z holešovické stanice zajistila v 15:40 hodin prostor křižovatky ulic Kolbenova a Sokolovská. Vlivem silného větru tam došlo k uvolnění části semaforu. Případ byl předán pracovníkům společnosti ELTODO,“ uvedl tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Fotogalerie
17 fotografií