Se začátkem roku 2018 odstartovala poslední rozsáhlá etapa rekonstrukce Zenklovy ulice v Praze 8. Pracovníci s těžkou technikou obsadili území od Elsnicova náměstí po Bulovku. Na tomto úseku dojde ke kompletní opravě inženýrských sítí a povrchu včetně tramvajových pásů.

Starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD) upozornil, že ani tato etapa nezačala zcela až dnes, ale dílčími kroky probíhala už během loňského roku. „Začala řekněme ta nejhorší část této etapy z pohledu občanů, jelikož na uváděném úseku nejezdí tramvaje a omezení platí i pro osobní dopravu,“ upřesnil šéf úřadu.

V souvislosti s touto akcí se na přilehlých silnicích podél Zenklovy ulice od Bulovky po Elsnicovo náměstí začaly objevovat dopravní značky se zákazem zastavení. V reakci na rekonstrukci takové značení radnice Prahy 8 umístila také do ulice U Meteoru za úřadem u vjezdu z Povltavské. Nachází se jich tady doslova celý „les“, ovšem s tím rozdílem, že zákaz neplatí pro návštěvníky úřadu.

Podívejte se, jak to v Zenklově vypadalo během prvního dne nové etapy rekonstrukce:

Tyto značky jsou osazené časovým omezením do 31. prosince 2018, podle starosty jde však pouze o preventivní opatření, aby zákaz parkování zůstal v platnosti. Zmiňovaná etapa rekonstrukce se totiž má stihnout do konce září a šéf Prahy 8 doufá, že by se mohla ukončit ještě rychleji.

„S uzavřením Zenklovy ulice je obtížné nalézt místo s dostatečným počtem parkovacích míst pro návštěvníky radnice. Doufáme, že toto místo bude využívané řádně. Pokud ne, budeme muset využít služby brigádníků, kteří budou místo kontrolovat. V případě zneužívání těchto parkovacích míst budeme muset přistoupit k odtahům,“ uvedl Roman Petrus.

První den zásadní etapy rekonstrukce Zenklovy ulice v Praze 8.
Autor: Jakub Poláček

A proč je zákazových dopravních značek za úřadem tolik? „Chceme tím zamezit prvotnímu zmatení, někteří méně znalí řidiči by si kvůli přítomným výjezdům v ulici mohli myslet, že v některých místech zákaz už neplatí. Zhruba po 14 dnech, až si vše sedne a řidiči se naučí nové objízdné trasy a vezmou v potaz částečnou nemožnost parkování u úřadu, umístěné značky omezíme,“ vysvětlil vedoucí Odboru dopravy Prahy 8 Jaroslav Kašpárek.

Prohlédněte si jednotlivé části rekonstruované Zenklovy ulice i parkování u úřadu Prahy 8:

Fotogalerie
38 fotografií