Park Dlážděnka se nachází na kraji úbočí v Kobylisích, hned u budovy České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ), která je i částečným správcem pozemku. Jelikož se jeho stav dlouhodobě zhoršoval, uskuteční radnice Prahy 8 ve spolupráci s ČSSZ jeho revitalizaci.

Atraktivní lokalita pro bezdomovce

„Chceme zde vybudovat krásné místo s piknikovou loukou, vyhlídkou, květinami, stromy a víceúčelovým hřištěm,“ uvedl zastupitel Prahy 8 Vít Céza k plánům ohledně budoucnosti parku. Podle průzkumu mezi návštěvníky parku by zde místní rádi uvítali více zeleně než betonu, aby park působil přírodně. Za největší problém ovšem vnímají přítomnost bezdomovců v houštinách pod parkem.

Video
Video se připravuje ...

Z parku Dlážděnka je krásný výhled na Prahu. Jen to roští... David Zima

„Této skutečnosti jsme si vědomi,“ uvedl na dotaz Blesk.cz zastupitel Céza, zejména to byl jeden z impulzů pro řešení revitalizace parku.“ Projekt je rozdělen na 2 fáze, přičemž ta první by se měla začít realizovat v polovině letošního roku a zahrnuje mimo jiné především revitalizaci dětského hřiště, zkultivování louky nebo vybudování vyhlídky, která je pro dané místo díky úžasné vyhlídce na Prahu jako stvořená. Práce by měly vyjít odhadem na 10 milionů Kč.

Radnice Prahy 8 by ráda vyřešila problém se zarostlým svahem, kde v neudržovaných křoviskách přebývají osoby bez domova. Jelikož se jedná o soukromé pozemky, musí radnice jednat s jejich majiteli. „Teoreticky by se revitalizační práce daly stihnout v horizontu měsíců. Bohužel je ale pozdrží majetkoprávní záležitosti, které se mohou řešit dlouho. Je proto možné, že k realizaci 2. etapy revitalizace parku dojde až někdy v průběhu příštího roku,“ dodal Céza k situaci ohledně zarostlého svahu pod parkem.

Fotogalerie
13 fotografií