Mladý Rus si s vypitým alkoholem hlavu nelámal - o silvestrovské půlnoci klidně sedl za volat a hnal se Prahou. Ve Spálené ulici chtěl předjet čekající noční tramvaj, na přechod poblíž křižovatky s Myslíkovou se vřítil bez zpomalení.

Naneštěstí zrovna ve chvíli, kdy tu procházela skupinka turistů z Kolumbie. „Bylo to strašné! Nabral dívku přecházející silnici, ozvala se hrozná rána,“ popsal Blesku očitý svědek, který si nepřál být jmenován. „Přátelé té dívky začali křičet a hnali se za autem, to jelo dál, jako by se nic nestalo, i s dívkou na kapotě!“

Řidič černého mercedesu se nejspíš pokoušel ujet, nakonec zastavil za zatáčkou do Myslíkovy ulice. „Tělo dívky sklouzlo na zem jen několik metrů před zatáčkou. Na muže se vrhali lidé, kteří nehodu viděli,“ popsal další svědek z blízkého obchodu.

Policisté byli na místě téměř okamžitě. „Naměřili řidiči přes dvě promile alkoholu,“ řekl Blesku policista Jan Rybanský. Událost je dál v šetření, muž v cele předběžného zadržení čeká na obvinění.

Obviněn policií

 

Policie obvinila čtyřicetiletého řidiče, který v noci 1. ledna srazil v centru Prahy mladou ženu. Šestadvacetiletá cizinka i přes pokusy o oživení zemřela na místě. Cizinec, který podle policie nadýchal přes dvě promile alkoholu, je obviněn z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení. Byl také podán návrh na vzetí do vazby. 

Fotogalerie
15 fotografií