„Tísňové volání jsme přijali několik minut po jedenácté hodině od dopravního podniku. K nehodě vyjela záchranářská posádka. Zraněný měl být pouze jeden cestující,“ uvedla tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Záchranáři na místě ale zjistili, že pohmožděných cestujících je více, tak přivolali posily. 

Dopravní nehoda na kolejích zastavila i provoz na silnici. Policie uzavřela v ulici V Olšinách jeden jízdní pruh. 

Cestující mezi Kubánským náměstím a Průběžnou museli do odpoledních hodin využít autobusy X7. Linka číslo 7 byla rozdělená na dvě větve: Kotlářka – Kubánské náměstí a Radošovická – Černokostelecká. Linku číslo 22  směrem z centra odklonili po trase Náměstí Míru – Flora – Želivského – Strašnická – Na Hroudě.

Zfetovaný tramvaják

Nehodu vyšetřovali policisté. Jeden řidič podle tiskového mluvčí Tomáše Hulana užil před jízdou pervitin. „Mohu potvrdit, že oběma řidičům jsme provedli orientační dechovou zkoušku a také test na drogy, kdy u jednoho z řidičů byl pozitivní test na amfetamin a metanfetamin,“ řekl pro Blesk.cz Hulan. Za ohrožený pod vlivem návykové látky muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Nehoda se stala v ulici v Olšinách: