Ve čtvrtek od 11 hodin stál na náměstí OSN u autobusové zastávky ve směru na Prosek stánek, ve kterém se nabízela rybí polévka. „Plácek” byl místy tak plný lidí, že na něm pomalu nebylo k hnutí. Sváteční atmosféru dotvářela skupina Echo 91, která hrála jak vánoční koledy, tak i moderní písně. Náladu nepokazil ani déšť.

Vybrat si mohl každý

Poněvadž ne každý má rád rybí polévku, nabízeli jsme letos lidem i drůbeží,″ vysvětlil místostarosta Prahy Adam Vážanský. Množství obou polévek mělo dle jejich odhadů vystačit přibližně na 1000 porcí. Někteří si chodili přidávat a k vidění byli i tací, kteří si polévku odnášeli v zavařovací sklenici domů. „Šla jsem náhodou kolem a mohu říci, že mi polévka opravdu přišla k chuti,″ svěřila se jedna paní po ochutnávce.

Video
Video se připravuje ...

Takto to vypadalo na předvánočním rozlévání polévky ve Vysočanech. David Zima

Došlo dokonce i na doptávání se na recept rybí polévky, kterou pro Prahu 9 vařila restaurace U Šebestiána. K dispozici byl pro zahřátí také čaj, svařené víno nebo kakao a kolemjdoucí potěšilo i pivo z vyhlášeného pivovaru Kolčavka. To vše zdarma. „Je to skvělá příležitost a jsem rád, že se v této atmosféře mohu setkat s lidmi osobně,” uvedl místostarosta Marek Doležal. „Lidé za námi chodí, svěřují se s tím, co je trápí, ptají se, na co potřebují.” Akce se letos konala popáté a podle vyjádření obou místostarostů její návštěvnost letos překonala očekávání.
Fotogalerie
17 fotografií