Denně »sloužil« Pražanům. Jan Arazim (†48) v dopravním podniku v Praze začínal v roce 1987. „Nejdřív jako řidič pohotovostního vozu dispečinku tramvají, pak jako řidič tramvaje, autobusu, výpravčí, dispečer nehodového oddílu, koordinátor dopravy. Právě si dodělával „řidičák“ na trolejbus,“ uvedl na sociálních sítích DPP.

Během dlouhých třiceti let ho pražská doprava tak uchvátila, že do sebe nasával všechny dostupné informace. Stal se tak mimo jiné předním historikem pražské dopravy, dopravní odborník, fotograf, sběratel a dokonce je autorem knihy Trolejbusy a trolejbusové tratě.

Velká ztráta

Odchod Jana Arazima byl náhlý a nečekaný. „Ještě v pátek jste ho mohli zahlédnout na tramvajové lince 23 a v sobotu za volantem klíčovského autobusu,“ stojí na Facebooku DPP.  „S Honzou jsem se naposledy potkal v pátek, když zatahoval s tramvají T3-SUCS na historické lince č. 23. Bylo to krátké, ale intenzivní setkání. Popovídali jsme si, zasmáli se,“ popsal poslední setkání s velkou personou pražské dopravy Radan K.