Na místě zřícené lávky by měl být přívoz a následně provizorní přemostění. O situaci ohledně lávky budou ve čtvrtek jednat pražští zastupitelé.

Tento týden by (policie) měla ukončit vyšetřování ve vodě, ale trosky bude zkoumat ještě minimálně jeden až dva měsíce. Bližší informace o výsledcích vyšetřování nemáme. Bylo by předčasné dělat do jeho skončení jakékoliv závěry,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Kusy zřícené lávky z místa již druhým týdnem odváží najatá stavební firma. Ve čtvrtek na místo dorazí hasiči s vyprošťovacími tanky a začnou z Vltavy vytahovat spadlý kus konstrukce, který leží u trojského břehu.

Pražští radní rozhodli, že vyplatí každému zraněnému jednorázový dar 50 000 korun. Odškodným se budou zabývat poté, co policisté případ uzavřou.

Video
Video se připravuje ...

Lávka v pražské Troji se zřítila do Vltavy. Dva lidé se těžce zranili. Aktu.cz

O události budou ve čtvrtek diskutovat pražští zastupitelé. Vedení města jim podle programu jednání předloží informace o události včetně řešení. Opoziční TOP 09 ve středu uvedla, že by vedení Prahy mělo vyvodit politické důsledky, a pokud se tak nestane, navrhne odvolání primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Ta výtky opozice odmítla a postoj označila za snahu získat politické body.