Mluvčí GIBS Radka Sandorová potvrdila prohlídky advokátních kanceláří. „V rámci trestního řízení v současné době provádí Generální inspekce bezpečnostních sborů úkony trestního řízení. Součástí toho jsou i dotazované prohlídky advokátních kanceláří,“ řekla Sandorová. Doplnila, že v této fázi případu nelze uvolnit více informací. Sandorová nepředpokládá, že by inspekce ještě dnes nové informace uvolnila. Informace o případu by inspekce měla sdělit až v příštích dnech.

Mluvčí České advokátní komory (ČAK) Iva Chaloupková řekla, že na několika místech v Praze probíhají i domovní prohlídky. Při všech prohlídkách jsou přítomni zástupci ČAK, jak to umožňuje zákon.

Podle Akutálně.cz se případ týká vynášení informací o kontrolách cizinců. Podle České televize, která na zásah inspekce upozornila, je jedním z míst domovních prohlídek advokátní kancelář Beaty Kolcunové. Kancelář advokátky sídlí v horní části Václavského náměstí. „Omlouvám se, nyní nemohu mluvit, protože nemám čas,“ řekla dopoledne Kolcunová. Podle výpisu z rejstříku ČAK působí jako samostatná advokátka a věnuje se občanskému, dědickému, rodinnému, cizineckému, azylovému nebo přestupkovému právu.

Fotogalerie
3 fotografie