Den před Vánoci bude městská hromadná doprava jezdit podle sobotního jízdního řádu, ovšem posíleny budou některé autobusy, tramvaje i metro stále podle adventních změn spojů. Na Vánoce dojde k velkému množství změn.

Během Štědrého dne bude přibližně do 18 hodin provoz stejný jako v sobotu, večer ale můžete očekávat komplikace, největší změnou projdou intervaly metra. Od 18 hodin do půlnoci bude v provozu metro, časové rozestupy však budou 20minutové.

Tramvaje pojedou od přibližně 18:30 jako v noci o víkendu, tedy asi každých 30 minut. Podobné opatření se dotkne i autobusů. Linky 119, 180, 191 a 208 budou v provozu dle zvláštního jízdního řádu, od 18:30 tedy na všech městských linkách skončí denní provoz a bude zahájen standardní noční provoz, kde je interval opět každých 30 minut. Provoz lanové dráhy a přívozů bude ukončen v 18:30.

Mezi svátky jako o prázdninách

Během 25. a 26. prosince pojedou spoje jako v neděli s menšími úpravami. V pondělí bude denní provoz tramvají a autobusů začínat až okolo sedmé hodiny, do té doby budou jezdit pouze noční linky. Metro vyjede dle pravidelných jízdních řádů těsně před pátou hodinou ranní.

V úterý se situace uklidní a autobusy i tramvaje pojedou podle nedělních jízdních, tedy svátečních, jízdních řádů. Během obou dnů však budou mít  linky 180, 191 a 208 zvláštní jízdní řád kvůli napojení na obchodní centra.

Od středy do pátku pak pojedou tramvaje a autobusy jako o letních prázdninách. Opět s několika výjimkami. Tramvajové linky 4 a 21 nebudou v provozu a linka 16 pojede pouze v trase Lehovec až Kotlářka. Linka 119 pojede v posíleném režimu.

Na Staroměstském náměstí je už od konce listopadu vánoční strom:

Změny kvůli oslavám Nového roku

V sobotu 30. prosince budou jízdní řády beze změny. Silvestr ale čeká velké množství úprav. Do přibližně desáté večerní hodiny bude provoz stejný jako v obvyklou sobotu, poté však bude doprava ve velkém omezena. Od 22:00 bude ukončen denní provoz a zahájen posílený noční provoz. Interval na všech linkách dosáhne 15 minut, od 3:30 pak 20 minut. Noční provoz pak potrvá výjimečně až do 7:00. Provoz vlaků bude od 20:00 omezen a ve 22:00 ukončen.

Po oslavách Silvestra začne provoz MHD v Praze podle nedělních jízdních řádů. Denní provoz tramvají a autobusů ale začne až v 7:00, do té doby budou jezdit noční linky. Metro vyjede beze změny. V úterý druhého ledna pak budou jezdit téměř všechny linky podle prázdninových jízdních řádů pro pracovní den. Tramvajové linky 4 a 21 nebudou v provozu a linka 16 pojede pouze v trase Lehovec až Kotlářka.