Ještě dlouhou dobu se tak bude městská část muset obejít bez svého vysoce postaveného úředníka. Ten pracuje na radnici již mnoho let a bude těžké jej do té doby nahradit. S kolegyní se na úřadech potkávali již dlouhou dobu, později však z funkce odešla a nyní pracuje pouze jako konzultantka.

Na radnici je kvůli neštěstí nyní rozruch. „Naneštěstí je to tak, jeden ze zaměstnanců a jedna bývalá zaměstnankyně Prahy 6 byli zraněni při pádu lávky v Troji. S naším zaměstnancem jsme v kontaktu, všem zraněným pochopitelně přejeme co možná nejrychlejší uzdravení,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí radnice Prahy 6 Ondřej Šrámek.

Oba se měli sejít a jít spolu na procházku, když se lávka zřítila. Na ní s nimi stáli ještě další dva lidé, kteří utrpěli méně vážná zranění. Třiašedesátiletá žena je však stále ve vážném stavu, ostatní již komunikují se svým okolím, i když jejich rekonvalescence potrvá ještě dlouhou dobu a Vánoce doma zřejmě nestihnou.

VIDEO: Podívejte se, jak to na místě po tragédii vypadalo

Video
Video se připravuje ...

Lávka v pražské Troji se zřítila do Vltavy. Dva lidé se těžce zranili. Aktu.cz

Kontroly a odškodnění

Po Praze nyní probíhají různé kontroly mostů, v sobotu bude například uzavřen Hlávkův most. Opozice v souvislosti s lávkou kritizuje primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO). Podle ní se případu dostatečně nevěnuje. „Na sobotní 19:00 svolala krátké jednání. A bylo skutečně velice krátké, neboť od 20:00 až do rána bezstarostně plesala na plesu Prahy. Za městské peníze si na stůl nechala nosit baterie šampaňského a lávka, zranění, hmotné škody a obecné ohrožení jí byla úplně lhostejná. Věnovala se tedy řešení situace poté, co se zotavila z bujné oslavy? Nikoliv. Odjela na týdenní dovolenou,“ uvedl předseda opozičních zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.

Lávka v Troji se zřítila v sobotu po 13:00. Ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Praha rozhodla o kontrole a uzavírce některých mostů i lávek pro pěší, mezi nimi je například lávka přes Berounku v Radotíně a opravovat se budou i ty na železničním mostě z Podskalí na Smíchov.

Vše o pádu trojské lávky v Praze čtěte zde

Fotogalerie
48 fotografií