Aby byly letošní vánoční trhy stejně tak krásné, a možná ještě krásnější než loni. S takovým předsevzetím se pustili letošní organizátoři vánočních trhů v centru Prahy do práce. Na všech z nich už stojí vánoční stromečky, a dolaďují se na nich poslední detaily. Totéž se dá říci o stáncích a dalších dekoračních motivech.

Nejkrásnější na světě?

Pražské vánoční trhy mají světové renomé. Nejednou byly zmiňovány v souvislosti s nejhezčí vánoční destinací světa. Na odkaz, který toto renomé způsobil, se organizátoři snaží navázat i letos. Aby trhy neustrnuly v čase, nabídnou veřejnosti i pár novinek.

Jednou z nich je nový vyhlídkový most na Staroměstském náměstí, na kterém ještě v pátek probíhaly práce. I za dne, a navíc rozestavěný, budil pozornost kolemjdoucích, zrovna tak jako vánoční strom, na který se ten samý den z jeřábu snášely vánoční ozdoby. Vše nasvědčuje tomu, že práce skončí zdárně tak, aby se trhy mohly v sobotu otevřít veřejnosti. Tehdy dojde i na slavnostní rozsvícení vánočního stromku, které proběhne v 16:30.

Otevřeno denně, od rána do večera

Vánoční trhy v centru se o víkendu otevřou v 10:00. Otevřeny budou každý den. Stánky s širokou nabídkou, od suvenýrů, dekorací až po pokrmy, budou otevřeny dennodenně od 10 do 22 hodin. Některé stánky s občerstvením zůstanou otevřené dokonce do půlnoci. Trhy potrvají přes měsíc až do svátku Tří králů, který připadá na 6. ledna 2018. Výjimkou budou trhy na náměstí Republiky, které skončí 30. prosince.

Fotogalerie
43 fotografií