Šokující zážitek má za sebou maminka, která nakupovala v pátek večer v Edenu se svými dvěma dcerami věku rok a půl a sedm let. „Maminka si pouze poodešla k vedlejšímu regálu, kdy děti měla stále pod dohledem. Ani tak ale nezabránila hledané, aby zničehonic popadla mladší z holčiček a snažila se ji odnést neznámo kam,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Cizí žena zakročila

Starší z holčiček se snažila únosu zabránit a s cizí ženou se o sestřičku „přetahovat“ a u toho křičela o pomoc. Ze spárů únoskyně ji nakonec vyvlékla náhodná kolemjdoucí, která dítě předala matce.

„Bohužel únoskyně využila vyvstalého zmatku a z místa utekla neznámo kam. Oznámení o této události přijali pražští policisté až v noci na neděli. Kriminalisté prosí paní, která malou holčičku zachránila, aby se jim přihlásila prostřednictvím linky tísňového volání 158. Je totiž pro další prošetřování velice důležitá,“ dodal k prvnímu případu Hulan.

Únoskyni vytrhla dceru

K obdobnému případu došlo i v sobotu. Únoskyně si opět vyhlédla malou dívenku, vzala ji do náruče a snažila se s ní odejít. „Promiň, omlouvám se, to bude dobrý,“ řekla holčičce. Únosu si naštěstí všimla její matka, která okamžitě zakročila.

„Doslova vytrhla svou dcerku neznámé dívce či ženě z jejího pevného sevření a odvedla ji pryč. Hledaná opět okamžitě utekla neznámo kam, nicméně maminka tříleté dívenky ji následně popsala téměř totožně jako dívku či ženu z události předchozího dne,“ popsal druhý případ mluvčí.

Policie po únoskyni vyhlásila pátrání, to bylo v pondělí vpodvečer úspěšné.Jelikož se podle dosavadních zjištění jedná o osobu nezletilou, odvoláváme nyní v souladu se zákonem vyhlášené pátrání,“ sdělil Hulan. „Jedná se o žákyni základní školy u nás na ,desítce‘,“ napsal mluvčí Prahy 10 Vít Novák na Facebook. Dívka je podezřelá z trestného činu únos ve stadiu pokusu.