Policie zatkla dva muže v Praze krátce po předání čtyř cihel slisovaného kokainu. Každá z nich vážila alespoň jeden kilogram a obsahovala osmdesátiprocentní kokain. „Jeden z mužů srbské národnosti zadržených na našem území měl na starosti logistiku obchodu v rámci všech zainteresovaných evropských zemí,“ uvedla mluvčí protidrogové centrály Barbora Kudláčková. Další čtyři podobné balíčky policisté zadrželi u maďarského kurýra, který jel po dálnici D1 směrem na Slovensko.

Gang podle detektivů prodával kilogram kokainu za 32.000 eur (přes 821.000 Kč), přičemž běžně takové množství stojí 50.000 až 55.000 eur (1,2 až 1,4 milionu Kč). Před prodejem na ulici nebo v nočních klubech se pak ještě droga naředí.

Zátah v Srbsku

Kromě drog česká policie u obviněných zajistila také tři auta s finanční hotovostí přes 2,5 milionu korun v české i evropské měně. Česká policie prověřuje další dovozy kokainu do země, které mohla tato skupina uskutečnit od letošního března. Nevylučuje, že budou obviněni další lidé.

Srbská policie u dalších dvou obviněných zajistila tři osobní auta, dvě budovy, rodinný dům a byt. Zahraniční média uvedla, že se minulý týden zatýkalo v Novém Sadu. Jeden ze dvou zadržených byl nejspíš šéfem celé skupiny.