„Help me,“ rozléhalo se v nočních hodinách zoufalé volání o pomoc v okolí Výtoně. To trvalo celou hodinu, než si toho všiml jeden kolemjdoucí, který následně zavolal městskou policii. Krátce po třetí hodině odstartovala pátrací akce autohlídky strážníků z Prahy 5 po topícím se cizinci. K pozemním strážníkům se přidala i říční posila.

Muže objevila hlídka 17 minut od nahlášení. „U železničního mostu uslyšela hlídka volání o pomoc, které ale nebylo možné přesně lokalizovat. Strážníci se proto rozhodli zkontrolovat celý úsek břehu řeky až k Císařské louce, kde hlídka zjistila, že volání o pomoc přichází od smíchovské náplavky,“ prozradila Irena Seifertová, mluvčí městské policie.

Poslechněte si záznam tísňového volání:

Video
Video se připravuje ...

Cizinec v podnapilém stavu spadl do Vltavy: Přes hodinu volal o pomoc Městská policie Praha

Muž se z posledních sil držel kamenů u přístavního mola. Oba členové hlídky si lehli na molo a natáhli na muže ruce, aby jej odtamtud vytáhli. Zesláblý a promrzlý cizinec však neměl sílu spolupracovat. 

Po pár minutách se jim s pomocí říční policie povedlo muže dostat na souš. Následně jej vysvlékli z mokrých šatů, zabalili jej do termofólie a navíc mu nabídli služební bundu. Promrzlého muže nakonec záchranáři převezli do jedné z pražských nemocnic.