„Podařilo se nám vyjednat dočasné využití prázdného prostoru bývalé továrny v Pobřežní 8! Spolčili jsme se s Jako domaKokoza, studenty AMU a DAMU a dalšími a po dobu jednoho a půl roku povedeme velké sociálně-eko-kulturní centrum,“ prozradili aktivisté z Přestupní stanice.

Přestupkáři

Pokud slyšíte o Přestupní stanici poprvé, jedná se o obchod, který zaměstnává lidi z ulice. Cílem je pomoci jim navrátit se do běžného života. Projekt funguje úspěšně už více než jeden rok a s pomocí druhým pokračují dál. 

Továrna Pobřežní

V tomto obrovském sociálně-eko-kulturním centru, jak jej nazvali sami aktivisté, objevíte za Přestupní stanici veřejnou šicí dílnu a freeshop. To vše se ale zatím teprve buduje. Stěny místa jsou prozatím holé a aktivisté tady opravují, co se jen dá.

Video
Video se připravuje ...

12. listopadu to tady aktivisté začali dávat dohromady Eva Fornálová

Pokud máte chuť projekt podpořit, neváhejte a ozvěte se na facebookové stránce Přestupní Stanice. „Aktuálně sháníme malířské barvy a potřeby, čistící prostředky, police, skříně, židle a šicí stroje, jehly, nitě a nůžky,“ prozradila Eva Dudová za Přestupkáře.

Bližší informace o celém projektu na adrese Pobřežní 8 pro vás připravujeme. Zatím si můžete s námi místo projít:

Fotogalerie
26 fotografií