Magistrátem za poslední roky prošlo hned několik návrhů, co s tímto místem. Slovanská epopej byla už dříve zamítnuta, stejně jako původní návrh parku. Poté přišlo na řadu Zlaté vejce, to nakonec také nevyšlo. 

Mohl by tu vzniknout i bytový dům, což si opět našlo své kritiky. Jedním z nich byl bývalý předseda Strany zelených Matěj Stropnický. Mezi návrhy padlo například udělat z pozemku stavební parcelu. „Proč se nežádá změnit územní plán na kulturu, ale na garáže, na komerční prostory? Prostě to chtějí střelit jako vždycky,“ uvedl již dříve.

Diskutované jsou i další stavby, například Mánes:

Zeleň mezi budovami?

Hádky o budoucí podobě místa i nadále pokračují. Vytvořit na místě zelené plochy by prý nebyl problém, jen by byly mezi budovami. „Zeleň je možné řešit krásným způsobem uvnitř budovy,“ řekl například místostarosta Prahy 1 Alexander Bellu.

Proti záměru zahájit změnu územního plánu se postavil například radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice), který předložil návrh se zamítavým stanoviskem. Komise a výbor územního rozvoje podle Wolfa vydaly zamítavé stanovisko a toho by se podle něj měli zastupitelé držet.

Vše ale nakonec vedlo k odsunutí celé diskuze do budoucna. Zastupitelé se po dohadech rozhodli schválení dokumentu odložit na jednání 30. listopadu. Projekt takzvaného Zlatého vejce představila radnice Prahy 1 začátkem letošního roku. Jedním z návrhů bylo umístit sem Muchovu Epopej. Rada města ale rozhodla, že pokud by se měla stavět nová budova pro umístění Slovanské epopeje, bude stát na Těšnově.