Nebyl prvním ani posledním. Přesto je Karlův most asi nejvýznamnější mostní stavbou na českém území. Postaven byl v místech bývalého Juditina mostu, který nesl jméno druhé manželky Vladislava II. Protože ten byl v roce 1342 pobořen povodní, rozhodl Karel IV. o výstavbě nového mostu. Stavba začala v roce 1357 a trvala skoro 50 let. Aby se předešlo jeho zničení, tak jako se to stalo jeho předchůdci, byl most zapuštěn hlouběji do dna, a zároveň navýšen a rozšířen. Disponoval také méně pilíři a mostními oblouky. Výsledek můžeme obdivovat dodnes.

Jak se stavěl Karlův most

Ukotvení pilířů na dno řečiště je dodnes jednou z nejsložitějších fází stavby mostů. „Každý pilíř byl zakládán v samostatné jímce, vytvořené z několika řad kůlů a hlinité izolační výplně. Z jímky byla poté vyčerpána voda pomocí čerpadla, které pohánělo vodního kolo,“ píše na webu Praha archeologická architekt Ondřej Ševců, který se možnou rekonstrukcí průběhu stavby zabýval.

„Je pravděpodobné, že nejprve bylo provedeno ztužení podloží pomocí dřevěných pilot zarážených beranidlem. Na dno byl poté uložen dřevěný základový rošt, sestavený zřejmě z dubových trámů a fošen. Tento rošt byl fixován pomocí velkých kulatých kamenů, které byly vzájemně provázány kovanými kramlemi.

Po těchto přípravných pracích mohlo být zahájeno zdění pilíře. Celé těleso pilíře váží přibližně 5 000 tun a je zhotoveno z pískovcových kvádrů, lomové opuky a hydraulické vápenné malty.“Když byly takto hotovy 2 nebo více pilířů, mohli je začít dělníci spojovat klenbami. Úplně nakonec se pokládala dlažba. Sochy a sousoší, které most lemují nyní, byly umístěny až po několika staletích.

Karlův most nebyl první

V místech dnešního Karlova mostu stál kamenný Juditin most, vybudovaný ve 12. století. Ani ten však nebyl prvním mostem v Praze. Předcházel mu původní dřevěný most, který ale kompletně strhla povodeň.

Ještě dříve se tehdy lidé a zboží z jednoho břehu na druhý přepravovali přes brod, který byl v místech dnešní Platnéřské ulice a protější Hergetovy cihelny. Jedny z prvních provizorních brodů přes Vltavu v Praze byly v Roztokách poblíž Levého Hradce, nebo přes Štvanici, přibližně v místech nynějšího Hlávkova mostu.

Fotogalerie
8 fotografií