„V příštích třech letech chceme Pražanům nabídnout podobný model kluziště jako loni,“ uvedl primátorčin náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Vstup do areálu bude stejně jako loni zdarma.

Půjčovna bruslí i toalety

Kluziště o rozměrech 20 krát 40 metrů bude stát na Letné podél ulice Milady Horákové nedaleko vjezdu do podzemních garáží.

Součástí bude kromě ledové plochy umělé osvětlení a zázemí pro návštěvníky nebo stánky s občerstvením. Bude tam i půjčovna nebo brusírna bruslí a toalety. Pražané mají mít podle požadavku města možnost bruslit až při 15 stupních Celsia.

Podle návrhu smlouvy vybraná společnost kluziště doveze na místo, nainstaluje a také ho bude provozovat. V jeho okolí musí rozmístit koše a udržovat pořádek. Po skončení provozu firma všechno zařízení odveze.

Začátek sezony

Kdy areál začne fungovat, určí každý rok město, které to firmě oznámí s třicetidenním předstihem. „S provozem kluziště počítáme od prosince do února. V závislosti na počasí a na zájmu Pražanů může být provoz prodloužen či zkrácen,“ doplnil Dolínek.

Dočasná kluziště v hlavním městě fungovala v minulosti například na Ovocném trhu a ve sportovním areálu Na Františku v Praze 1 nebo v areálu Gutovka v Praze 10.