„Po dlouhotrvající opravě kanalizace a plynovodu v ulici Na Slupi, při které byla odkrytá vozovka i chodník, jsem očekával, že při té příležitosti dojde k vylepšení v podobě rozšíření chodníku, který je v tomto místě téměř neprůchodný,“ stěžoval si místní obyvatel Jan.

Chodník na Albertově v nejužším bodě z jedné strany lemuje schodiště vedoucí k historickému domu. Z třímetrové šířky chodníku je tak rázem chodník jen metrový. To by ale místním nevadilo. Navíc tady v průchodnosti překáží zábradlí, které zde nainstalovala Technická správa komunikací kvůli bezpečnosti chodců.

Důvod, proč Technická správa komunikací nevyjde místním vstříc, je prostý. „Praha spolu s Technickou správou komunikací hl. m. Prahy, a.s. a Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy dlouhodobě razí trend odstraňování zábradlí, ale vždy se tak děje s rozmyslem tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost chodců,“ vysvětlovala Barbora Lišková, proč byla v daném úseku zachována daná zábrana.

K odstranění zábradlí tak dochází po celé Praze. Ovšem na místech, kde je dostatečně široký chodník, jako například na Ortenově náměstí nebo v Bělohorské ulici. Aby mohlo dojít i k odstranění zábradlí na Albertově, musel by jej schválit příslušný silniční správní úřad.

Fotogalerie
9 fotografií