Jen půl roku vydržela ve Štefánikově ulici v Praze 5 chytrá lavička, kterou tu instaloval pražský magistrát. Během víkendu však beze stopy zmizela a nikdo z úřadu nevěděl, proč tomu tak bylo. Začalo tak pátrání, které ale mělo zajímavé rozuzlení. Už v sobotu ji poničily dvě ženy, které ji doslova vytrhly ze země a nechaly ji ležet. Toho si všimli následně i policisté.

„Policisté na místo vyjeli kvůli vyvrácené chytré lavičce. Aby ji případní vandalové neponičili ještě více, následně ji zajistili a uschovali. Poté vyrozuměli pracovníky radnice,“ řekl pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. Radnice ale v pondělí začala pátrat, kam zmizela. Praze 5 totiž policie poslala klasický dopis a ten se dostal úředníkům do rukou až později během dne.

Dvě vandalky

„V pondělí jsem přišel do práce a všiml jsem si, že chybí lavička mezi kostelem a radnicí. Snažili jsme se zjistit, co se stalo. Nakonec jsme se dozvěděli, že došlo k jejímu poničení a následně to zjistila Policie ČR. Jsem rád, že ji odvezli a uschovali, avšak k nám se ta informace dostala až později. Kamerové záznamy jsme následně předali policii,“ řekl starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09).

Během úterý se následně vrátila na radnici. „Nyní už ji máme zpět a budeme řešit, jak moc ji bude nutno opravit a jak bychom ji mohli lépe zajistit do budoucna,“ dodal starosta na závěr. Policisté nyní budou případ vyšetřovat. Jak velkou škodu vandalky způsobily, zatím není jisté.

Fotogalerie
6 fotografií