Na tři tisíce padělků přišli celníci při zátahu 26. září v tržnici Sapa, když prováděli kontrolu prodejních prostor v zadní části tržnice. „Falzifikáty byly označeny logy renomovaných světových módních výrobců. V případě, že by se toto padělané zboží podařilo prodat, škoda majitelům ochranných známek by byla více než 10 milionů korun,“ uvedla tisková mluvčí Celní správy pro Prahu Ivana Kurková.

Jeden z trhovců se kontrole snažil vyhnout útěkem, ten mu muži v uniformě překazili. „Celníci ho dostihli a vzhledem k tomu, že kladl odpor i nadále, museli celníci použít donucovací prostředek, byly mu přiloženy pouta,“ dodala Kurková.

Lapí je do pasti

Podle celníků trhovci v posledních letech nenabízí padělané zboží k prodeji na pultech svých stánků, mají ho ukryté v takzvaných tajných skrýších, například ve vedlejší místnosti, za dvojitou stěnou, za zrcadlem nebo jakousi fiktivní zástěnou. Vytipovávají si své potencionální zákazníky, osloví je s nabídkou ke koupi „zaručeně značkového zboží“ a odvedou je do své skrýše. Mnohdy se tam s nimi i zavřou a nabízí své zboží.

Fotogalerie
8 fotografií